aan het werk op de laptop

Over Digibalans

Wij willen alle leerlingen en studenten in Nederland een digitale balans gegeven hebben. Zodat ze gezond kunnen omgaan met de online en offline wereld. 

Missie

Al 5 jaar is Johan van Houten bezig om mensen bewust te maken van hun digitale balans. Hij heeft zelf ervaren hoe het is om helemaal met en helemaal zonder digitale middelen te leven. En hij kwam tot de conclusie: dat het vinden en behouden van de balans, de beste manier is om gezond te leven. 

De laatste jaren zag hij steeds meer jongeren met klachten door het veelvuldige digitaal gebruik rondlopen.

Klachten zoals: nek en schouderpijn, vinger en hand verkrampingen en hij hoorde dat jongeren steeds slechter slapen en dat ze vaak moe wakker werden. Al snel bleek dat als een van de oorzaken de mobiele telefoon en de sociale media daar een invloed op hebben. 


Daarom gaat hij nu in gesprek en doet oefeningen met jongeren om hun te helpen om hun eigen digitale balans te vinden. Zodat ze een gezonder leven kunnen leiden.

Digibalans wil in 2025 op alle scholen een cursus digitale welzijn hebben gegeven. Zodat jongeren een gezonde keuze kunnen maken en een prettig leven kunnen leiden. 


Doe jij ook mee?

Ons team

Johan van Houten

Johan van Houten

Oprichter en trainer

Digbalans

Wil jij met ons werken?

Wij werken graag met goeie trainers, mocht je interesse hebben om ons team te ondersteunen. Stuur dan een berichtje.

arrow_drop_up arrow_drop_down